Vajinismus kadınların çoğunda yaygın olarak görülen bir cinsel rahatsızlıktır. Aynı zamanda cinsel hayatı da son derece olumsuz olarak etkilemektedir. Bu hastalığın bariz belirtileri olduğu gibi daha nadir görülen semptomları da bulunmaktadır. Bu yazı içerisinde vajinusmusa dair merak edilenlerin hepsini bulabilirsiniz.
Vajinismus, cinsel ilişkiye izin vermeyecek kadar olan istemsiz kasılmadır. İstemesine rağmen, ön sevişmede sorun yaşamamasına rağmen, vajina penis birlikteliğine sıra geldiğinde buna izin vermeyecek şekilde olan kasılmadır. Kısacası cinsel ilişkiye girememek. Bu kasılma kesinlikle istemeden olmaktadır. Kasılmaya engel olamayıp hatta zorlanma devam ederse panik atak benzeri bir tablo oluşur. Bu aşama hastamız terleme baygınlık hissi tarif edebilir.
Sizlere Vajinismus hastalarımızın deyimiyle anlatacak olursak, penis vajen birlikteliği sağlanacağı anda sanki orada bir duvar hissi yaratacak kadar kasılma hissediyorum. Hatta bacaklarımı kapatıp eşimi itiyorum. Terliyor baygınlık geçirecek gibi olup kalkmak istiyorum. Burada sıraladığımız tüm şikâyetleri veya bir kısmını hissedip ilişkiye izin vermiyorsanız vajinismus rahatsızlığınız var demektir. Bu konuda ilk yapabileceğiniz tecrübeli bir kadın doğum uzmanına başvurmaktır. Eğer kendi kendine geçebileceğinizi düşünüp ertelerseniz başvurunuz gecikebilecektir çünkü bu erteleme rahatsızlığıdır. Kliniğimize 5 – 10 yıllık evliliği olan hastalarımızda başvurabilmektedir. Tedavisi çok yüz güldürücü ve kesin olan bu rahatsızlığı ertelemenizi önermeyiz.
Vajinismus Belirtileri Nelerdir?
"Vajinismus olup olmadığı nasıl anlaşılır?" sorusuna bir yanıt verebilmek için öncelikle bu hastalığın tanımının ne olduğunu bilmek gerekmektedir. Vajinusmus; vajina girişini saran kasların istemsiz bir şekilde kasılması ve böylece cinsel birlikteliğin yaşanmasına imkan tanınmaması sorununa verilen isimdir. Bu sorun nedeni ile kişiler evlilik sonrası ilk gecede dahi sorunlar yaşayabilmekte ve tedavi edilmediği takdirde vajinusmus uzun süre devam edebilmektedir.
Vajina girişinin etrafında yer alan kaslar cinsel ilişki esnasında istemsiz bir şekilde kasıldığı için penisin vajinaya girişi gerçekleşememekte bu yüzden de cinsel birliktelik sağlanamamaktadır. Bu da kadınlarda cinsel isteksizliğe neden olabilmekte bu sebeple de evlilikler içerisinde de sorunlar yaşanabilmektedir.
Vajinismus sorunu zaman zaman meydana gelen cinsel isteksizlik durumu ile sık sık karıştırılmaktadır. Bunları birbirinden ayırmak için bazı belirtilerin olması gerektiğini söyleyebiliriz. Vajinismus olup olmadığı nasıl anlaşılır sorusunun yanıtını aşağıdaki maddelerden öğrenebilirsiniz:
- Vajinismus belirtileri arasında en yaygın görülen durum penisin vajinaya girmesi esnasında duyulan aşırı ağrı ve acı hissidir.
- Aynı zamanda bu durumdan kaynaklı olarak penisin vajinaya girememesi durumu da söz konusu olabilmektedir.
- Kişilerin cinsel ilişki öncesi bu birliktelik korkmaları da yaygın olarak görülen belirtiler arasında yer almaktadır.
- Vajen penis birlikteliğine izin vermeyecek şekilde vücudun kasılması
- Cinsel ilişkinin gerçekleşememesi
- Eşini itip bacakları kapatma veya tüm vücuduyla kasılma
- Ön sevişmede sorun yok iken penis vajen birlikteliğine sıra geldiğinde panik atak benzeri his ile terleme baygınlık hissi
- Ağrılı cinsel ilişki
Ancak bu belirtiler çoğu zaman psikolojik sorunlardan kaynaklı olarak görülebilmektedir. Yani vajinismus durumlarının geneli, psikolojik durumlardan kaynaklı olarak ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca vajinismus, iki tür şeklinde de görülebilir. Daha önce hiç cinsel ilişki yaşamamış kadınlarda görüldüğü takdirde buna primer vajinismus; cinsel ilişki yaşamış olmasına rağmen görülen vajinismusa da sekonder vajinismus adı verilir.
Primer vajinismus genellikle ilk cinsel ilişkinin ağrılı ve acılı geçeceği yönünde duyulan bir korkudan kaynaklı olarak görülebilir. Ancak daha önce cinsel ilişki yaşamış kişilerde görülen vajinismus ise herhangi bir travma sonrasında (taciz- tecavüz, düşük- kürtaj, cinsel ya da genital travmalar, kaba bir şekilde yapılan jinekolojik muayeneler) gerçekleşmektedir.
Yaşanan her cinsel isteksizlik ya da cinsel birleşmenin sağlanamaması durumu vajinismus olarak değerlendirilmemelidir. Vajinismus olup olmadığı nasıl anlaşılır sorusundaki belirtiler eğer sürekli olarak devam ediyorsa o zaman bir uzman doktora başvurulmalı ve tanı bu doktorun muayenesi sonucunda konulmalıdır.
Vajinismus Nedenleri Nelerdir?
"Vajinismus olup olmadığı nasıl anlaşılır?" sorusunun yanıtından önce ilk olarak bu sorunun nedenlerini incelemek gerekmektedir. Bu sorunun kesin bir nedeni olmamakla birlikte aşağıda sıralayabileceğimiz olası nedenlerin her biri ya da bazıları vajinismusa sebep olabilmektedir.
Ama sorunları sıralamadan evvel, vajinismus sorununun cinsel isteksizlik ile aynı olmadığını ve cinsel istek duyulsa dahi bu sorun yüzünden birliktelik gerçekleştirme durumunun söz konusu olmadığını söylemek gerekmektedir.
- Vajinismus; cinsel istismar ya da tecavüz gibi durumlardan dolayı yaşanan travmalar nedeni ile gerçekleşebilir. Ayrıca bu durum kişinin başına gelmese dahi bunu tanıklık etmek de yine kişilerde aynı travmanın yaşanmasına neden olabilmektedir.
- Problemli doğumların kişi üzerinde yarattığı etkiler
- Vajinada oluşan mantar, iltihap gibi hastalıklar
- Kişide oluşan, ilk cinsel ilişki deneyiminin ağrılı ya da acılı olacağı korkusu
- Stres- korku- endişe
- Aile içi şiddet gibi bazı travmatik olaylar
- Kişinin cinsel açıdan yetersiz olacağını düşünmesi
- Eşler ya da partnerler arasındaki güven- ilişki sorunları
- Eşin vajinismus olan partnere olan davranış şekli ( küçümseme, şiddet, kişinin kendisini yetersiz hissetmesine sebep olan eylemler ve daha fazlası.)
Vajinismus Çeşitleri
Vajinismus, toplumda sıklıkla görülen ancak insanların hakkında konuşmaya çekindiği bir sorundur. Cinsel ilişkide bulunulmasını zorlaştıran hatta imkânsız da kılabilen vajinismus, vajinal kanalın istemsiz olarak kasılması sonucunda meydana gelmektedir.
Çiftlerin aralarında birtakım sorunlar yaşamasına neden olan vajinismus, birincil vajinismus ve sekonder vajinmus olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Birincil vajinismusta kadın, hiç cinsel ilişkide bulunmamıştır. Birincil vajinismus en sık rastlanan vajinismus çeşididir ve bu sorunun mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Sekonder vajinismusta ise kadın, öncesinde cinsel ilişkide bulunmuştur fakat birtakım sebeplerden dolayı cinsel ilişki yaşamamaktadır. Sekonder vajinismus, birincil vajinismusa göre daha nadir görülmektedir.
- Birincil Vajinismus
- Sekonder Vajinismus
Birincil Vajinismus Nedir?
Hiçbir cinsel ilişki yaşamamış bakire hastalarda görülen vajinismusa birincil vajinismus denir. En sık görülen türü bu türdür. Çoğu hastamız bakiredir. Hiçbir cinsel deneyimi yoktur. Halk arasında buna ilk gece korkusu denir.
Sekonder Vajinismus Nedir?
Sekonder (ikincil) vajinismus olup daha önce cinsel birleşme yaşamış ama bunda sorun yaşamamış sonradan yaşadığı olumsuz bir nedenle gelişen vajinismustur. Bunu daha ayrıntılı anlatacak olursak düşük, kürtaj, taciz, zor bir jinekolojik muayene, travmatik doğum öyküleriyle gelişen vajinismustur.
Vajinismus hastalarımız kliniğe tedavi için başvurduğunda ister primer ister sekonder olsun hastaya uygun tedavi çözümleriyle başarıya ulaşmaktayız. Çünkü ikisinde de mekanizma vajen girişindeki 1/3 dış kısımda bulunan kasların aşırı kasılmasıyla ilişkiye izin vermemeye dayanır. Kullanılan tedavi yöntemleriyle %100 sonuca ulaşmaktayız. Ancak tedavi ekip işidir. Güvenmek ve çalışmak ana prensiptir.
Kısacası vajinismus tedavisi %100 olan en sık görülen cinsel ilişki bozukluğudur.
Vajinismus Tedavisi
Vajinismus tedavisi kesinlikle başarı ile sonuçlanan bir rahatsızlıktır. Yeter ki tedaviye istekli başlayıp doktorunuza ve kendinize güvenerek iş birliği içerisinde, çift olarak tedavide ki sorumluluklarımızı yerine getirerek yüz güldürücü sonuca ulaşabilirsiniz.
Tedavi başlangıcında öncelikle anatomik yanı yapısal bir sorun var mı değerlendirilmesi için yapılacak jinekolojik muayene gereklidir. Bu muayene sayesinde kızlık zarının yapısı ve var ise sorunların çözümü hakkında bilgilendirme yapılır. Bu muayenenin çoğu hastamızda tedirginlik yaratabildiğinin farkındayız. Ancak muayenemiz kesinlikle ağrısız acısız ve çok kısa 1 dakikayı geçmeyen gözümüzle bakarak hiçbir cihaz kullanmadığımız bir muayenedir. Kızlık zarı muayenesi ağrısız acısız ve tedavi planından önce yapılmadı şarttır. Ancak çoğu hastada anatomik olarak sorun yoktur. Çok nadir olarak saptanan bölmeli kızlık zarı ya da ilişkiye engel olacak kadar yüksek kenarlı zarlar tedavi öncesi alınması gerekebilmektedir. Kızlık zarı alınmasına hymenektomi denilir. Bu işlem çok pratik şekilde yapılan bir küçük müdahaledir. Kadın hastalıkları uzmanınca yapılır. Kliniğimiz de bu konuda hizmet alabilirsiniz. Rutin olarak her hastada kızlık zarı alınması gerekli değildir. Bu hiçbir zaman önerilmez. Gerçek bir Vajinismus asla kızlık zarı alınması gerekmiyor ise tedaviye katkı sağlamayacaktır.
Bilinçsel davranışsal yöntem ile istemsiz olarak kasılan vajinal kasların kontrolünü sağlamak öğretilir. İlk olarak bilinçaltına da hastayı buna sevk eden negatif yönde etkileyen tüm bilgi kirliliği temizlenir. Sonrasında bu kasılma kontrolünü sağlayan egzersizlerle destek verilir. Altta yatan bilgi kirlilikleri neler olabilir sıralamak gerekirse, ilk gece korkusu, kızlık zarı patlar aşırı kanar cümleleri, cinsellikle ilgili yanlış tabulardır. Özellikle Müslüman toplumlarda olan bakirelik karşılığı mutlaka ilk gece kanama olması beklentisi de kaygı yaratmaktadır. Kız çocukları büyütülürken kızlık zarına bakireliğe dikkat etmesi için yapılan yanlış öğretiler, bisiklete binme, bacaklarını kapat gibi yıllarca koruduğun bölgeyi ilk gecede bir başkasına teslim etme kaygısıdır bilinç altı kirliliği. Biz tedavimizde bu yanlışları düzelten ve kontrolü sağlayan yöntemi kullanıyoruz. Kasılmayı kontrol altına almak hastamızı kesin çözümle yollamak için yaklaşık 3 veya 5 seans gibi bir tedavi planı yapmaktayız.
Tedavi için kullanılan kasılmayı kontrol altına alan yöntem bazı egzersizlerdir. Bunların bir tanesi kegel egzersizi olarak bilinir. Amaç kasılmanın kontrolünü sağlamaktır. Tedavilerde ki süre 3 veya 5 seans şeklinde olan süre ve aralıklar sık sık olmalı yani iki seans arasında süre az olmalıdır. Burada her zaman hastaya özel planlanan tedavi sırsında sıklık yine hastanın sosyal şartlarına göre planlamakta hata değildir. Haftada bir kez seans almakta bir seçenek olabilmektedir.
Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılır?
Tedavi genellikle tecrübeli bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanınca veya psikologlarca yapılmaktadır. Tedavi yöntemindeki ana prensip bilişsel davranışsal modeli izlemektir. Sistematik duyarsızlaştırma prensibine de dayanır.
Hastamız kliniğimize ilk geldiğinde ön görüşmesi yapılır. Gerekli bilgilendirme sağlandıktan sonra kızlık zarı muayenesi ki bu sadece kadın hastalıkları uzmanınca yapılır. Kızlık zarı muayenesinde ilişkiye engel durum olup olmadığı gözden geçirilir. Burada engel bir durum var ise hemen çözüme ulaşılacak kızlık zarı alma işlemine geçilir. Bu durum çok nadir rastlanılır. Genel olarak kızlık zarı almaya gerek kalmaz.
Sonrasında hastamıza ve eşine beraber bilgilendirme ve tedavi içeriği anlatılır. Hastaya özel planlanan bu tedavi 3 veya 5 seans şeklinde ihtiyacına göre bazen daha kısa bile süren seans ile başarılı cinsellik sağlanır. Daha öncede bahsettiğim gibi seanslarda kasılmayı kontrole almayı sağlayan kegel ve nefes egzersizleri ile tedavi sağlanır. En önemlisi hastanın güvenini sarsacak habersiz egzersizlerden kaçınmak ve sistematik duyarsızlaştırma ile kasılmanın kontrolünü sağlamaktır. Bu seanslarda parmak egzersizi olabilir veya olmayabilir. Parmak egzersizi tercih etmeyenlerde başka yöntemler uygulanır.
Vajinismus Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Tedavi yöntemlerinde en sık kullanılan yöntem bilişsel davranışsal cinsel tedavi yaklaşımıdır. Bu yöntemde istemsiz kasılmasının kontrolünü sağlamak için yapılan egzersizler ve kişiye özel tedavi içermektedir. Kasılma kontrolünü hastaya öğretmek için yapılan bu yaklaşımda partnerin yani eşinin tedaviye eşlik etmesi ve uygulamalara birebir katılması tedavi süresi ve sonucunu çok daha başarılı ve kısa sürmesini etkilemektedir.
Bilişsel davranışlar yöntem dışında akupunktur hipnoterapi, gibi destek tedavi yöntemleri eklenebilmektedir.
Vajinismus Tedavisi Ne Kadar Sürer? Kaç Seans Tedavi Uygulanır?
Vajinismus tedavisi Ankara veya diğer illerde değişmeyen bir tedavidir. Ana tedavi protokolü hemen hemen aynı olup doktordan doktora seans planlamaları değişebilir. Genellikle vajinismus tedavisi 3 ile 5 seansta kesin çözüme ulaşır. Tedavi yüzde yüz başarıdır. Kesin tedavi sonrası tekrar geriye dönüş beklenmez. Seanslar da nefes egzersizi, kasılma kontrolleri, ten teması , tüm kasları rahatlatacak gevşeme ve kontrolü sağlama tüm aşamalar bilişsel davranışcı prensip ve sistematik olarak duyarsızlaştırmayı içerir. Öncelikli olan hastamızın bu tedavilere istekli kararlı gelip uygulamalara eşi ile beraber katılmasıdır. Kızlık zarı esneyen ağrısız ve ilişkiye engel olmayan bir dokudur. Cinsel bilgilendirmeler ve bilinç altındaki kaygılar düzeltilince zaten bedeniyle barışıp tanıması ve güven sağladığı eşine kontrolü bırakmayı sağlayan egzersizler sonrası başarı kaçınılmazdır.
Vajinismus Tedavi Fiyatları 2022
Vajinismus çiftlerin tedavi içeriğini merak ettiklerinde araştırmalar yaparken, kliniklerin fiyatlarını merak ettikleri ve bu fiyatlanma değişikliklerini neden bazen seans bazen toplu paket ücret alındığı ile ilgili sorgulamaları olabiliyor. Bunu en iyi aydınlatacak kesin tedaviye ulaşmaya karar verdikleri kliniklerden o kliniğe özel olan fiyat bilgisi almaları daha doğru olacaktır. Şu bir gerçek tedavi yapmakla öne çıkan tüm kliniklerde başarınız sağlanacağına güveneceğiniz bir protokol ve içinize sinen fiyatlandırma bilgisi alma hakkınızı sağlanacaktır.
Vajinismus tedavisi için sadece Ankara değil tüm il ve ilçelerden bilgi almak için arayan hastalarımızın en çok tedavi ücreti ve seansları, tedavi süresini merak etmektedirler. Tedavide doktora ve kendinize güvenip ertelememelisiniz. Çünkü erteleme bazen yıllar sürebilmektedir.
Vajinismus tedavi ücreti 2022 için kliniğimizi arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.
Dilerseniz yüz yüze ön görüşme sağlayabiliriz. Telefon ile tedavi ve detaylar hakkında bilgilendirme sağlama konusunda hiç sorun yaşamamaktayız.
Vajinismus olduğumu nasıl anlarım?
Vajinismus hastalarımızın ön sevişmede sorun yaşamayıp, vajina penis birlikteliğine izin vermemektir. Bu sırada sanki duvar gibi bir his var ve geçişe izin vermiyor diyorsanız, yine bu sırada kasılmalar sadece vajina da değil bacakları kapatacak ve tüm vücudu kasacak şekilde olğup, partnerinizi itip yataktan kalkmak şeklinde bir panik atak yaşıyor iseniz,ağrılı ve tam olmayan cinsel birleşme şeklinde gelebilirsiniz.
Vajinismus kendi kendine tedavi edilebilir mi?
Kadın doğum uzmanınca vajinismus tedavisi kesin ve %100 başarısı olan bu rahatsızlık, kendi kendine asla geçmeyecek sadece ertelemenize yol açacaktır. Bu nedenle yukarıda ki şikâyetleriniz var ise hekime başvurmak ve tecrübeli bir klinikten yardım almalısınız.
Vajinismus hastasıyım evde ne yapabilirim?
Bunun için tecrübeli bir hekimden yardım almak ve evde bu öğretilen egzersizleri yaparak bunu yenebilirsiniz. Kendi kendininize yardım almadan boşa zaman kayıp edebilirsiniz.
Vajinismus tedavisi ne kadar sürer?
Yaklaşık 3 ile 5 seansı geçmeyen bir süredir. Bu seanslar 1 veya 2 saat kadar sürer. Seanslar arası sıklık hastamıza göre ayarlanmakla birlikte fazla ara vermesi istenmez.
Vajinismus hastası tedavi sonrası normal doğum yapabilir mi?
Evet tedavi sonrası normal doğuma uygun iseniz hiç sorun olmayacaktır. Bu konu takip eden doktorunuzun muayenesi sonrası planlaması size doğru yolu gösterecektir.
Vajinismus tedavisi sonrası tekrarlar mı?
Tedavi sonrası tekrarlaması eski hale dönmesi beklenmez.
Vajinismus İlişkiye Girebilir mi?
Genel olarak bu sorunu yaşayan kişilerin çoğu cinsel ilişkiye giremez ancak cinsel ilişkiye girenlerde ise çok fazla ağrı ve acı meydana gelmektedir.
Bekerlarda Vajinismus Olur mu?
Evet, bekar kadınlarda vajinismusun görülmesindeki en etkili sebep bu konuda yanlış bilinen ve cinsel ilişkinin çok acılı geçeceği söylenen yanlış düşüncelerin aktarılmasıdır.
Vajinismusu Yenmek İçin Ne Yapmalıyım?
Bunun için kişi önce yanlış düşüncelerden arındırılmalı ve istem dışı çalışan ( kasılan ) kasların kontrolünü sağlamasına yardımcı olunmalıdır. Bunun için de ayna egzersizleri, kegel egzersizleri ve masajlar yapılmalıdır.
Vaginismus nedir?
Bayanın ilişki sırasında istemeden, kontrol edemediği bir kasılma sonucu ilişkini gerçekleşememesidir.
Bu şikayet ile başvuranlar genellikle ön sevişmede hiçbir sorun yaşamazken, penis vajen birlikteliği safhasında kasılır ve birlikteliğe izin vermezler.
Vajinismus olduğunuzu düşünüyorsanız ilk olarak ne yapmalısınız?
Bu konuda tecrübeli bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına muayene olarak başlayabilirsiniz. Hiçbir acı ve ağrı hissetmeden yapılan muayene de tanı kesin söylenecektir.
Vajinismus için yapılan muayene ve tedavi ağrı hissedilir mi?
Ağrı kesinlikle hissedilmez. Muayene sırasında doktor uygun şekilde pozisyon vererek bizim jinekolojik masa dediğimiz muayene masamızda ışık tutularak kızlık zarı bölgesini gözlemlediği bir muayenedir. Sadece vajen girişinde her iki yandaki dudakları hafif aralayarak bakmasıyla rahatlıkla muayeneyi çok kısa bir zaman diliminde tamamlar. 1-2 dakikayı içeren bu muayene de verilen tepkilere göre hastamızın hem tanısı hem de tedavisi planlanmış olur.
Vajinismus tedavisi nasıl yapılır?
Kesinlikle kişiye özel olarak hazırlanan tedavi protokolü ile planlanır. Çünkü başvuran her hastanın farklı bir öyküsü, farklı kaygıları vardır. Her bilinçaltı kaygıyı yaratan ilişkiye karşı farklı şeyler düşler. Ağrı en baştaki korku nedeniyken diğer nedenler, bazısında kızlık zarı kanaması, bazısında ilişkide penis boyutu ve vajen yapısı gibi kaygılarla zor olacak bir ilişki düşüncesi olabilir.
Biz kliniğimiz de önce hem eşiniz hem sizinle ayrı ayrı sonrasında birlikte olan bir konuşma sürecimiz oluyor isterseniz. Sizden aldığımız bilgileri yapacağımız muayenenizle birleştirerek vajinismus tanınızı hangi tedavinin size uygunluğu planını pekiştiriyoruz. Yapılan tedavi bilinçsel davranışcı dediğimiz yaklaşımla yapılır. Verilecek küçük ev ödevleri ile pekiştirilen egzersiz sonucu tam başarı ile tedaviniz biter.
Vajinismus hastası olmamız da suç kimindir?
Böyle bir suçlu aramaya gerek yoktur. Öncelikle bu kadar kızlık zarı kaygıları ile yetiştirilen toplumlarda çok doğal bir rahatsızlıktır. Yani suçlu sizin dışınızda herkezdir. O yüzden kendinizi bunaltmaya, yetersizlik hislerine kapılmanız çok yersizdir.
Vajinismus tedavisinde eşim eşlik etmelimidir?
Bu karar size ait olmakla birlikte biz kliniğimize eşiyle başvuran tüm hastalarda başarıya ulaşma süresinin kesinlikle kısaldığı ve cinsel bilgilendirmelerle evlilikte cinsel hayatta takıldıkları pek çok sorunu aştıklarını gözlemliyoruz.
Vajinismus tedavisi ne kadar sürer?
Başarı kesin ve yüzde yüzdür. Sadece hastanın istekli gelmesi ve tedaviye tam uyumu başarıyı getirmektedir.
Vajinismus tedavisi fiyatları nedir?
Tedavi fiyatları klinikten kliniğe uygulanan tedavi kapsamına göre değişir. Hastaya özel bu tedavi de uygulanacak fiyatlandırma için bizi arayabilirsiniz.İletişim numaramız sitemiz www.banuakcal.com dan ulaşabilirsiniz. 05426471842 ve 05052540026 hatlardan iletişime her zaman geçilebilir.
Vajinismus İlişkiye Girebilir mi?
Vajinismus türlerine göre bazıları cinsel ilişkiye girebilirken bazıları cinsel ilişkiye giremez.
Vajinismus Mastürbasyon Yapabilir mi?
Vajinismus mastürbasyon yapılmasına engel bir sağlık sorunu değildir.
Vajinismus Kendi Kendine Geçer mi?
Vajinismus kendi kendine geçen bir durum olmadığı için tedavi edilmesi gerekir.
Vajinismus Kendiliğinden Geçer mi?
Hayır, vajinismus sorunu kendiliğinden asla geçmez ve hatta tedavi edilmediği sürece daha da ileri boyutlarda görülebilmektedir.
Vajinismus Tedavisini Kim Yapar?
Vajinismus tedavisini, sorun psikolojik etkenlerden kaynaklanabileceği için Psikolog, Aile terapisti; fizyolojik nedenlerden ya da hastalıklardan kaynaklanabileceği için de jinekologlar yapmaktadır.
Vajinismusu yenmek için ne yapmalıyım?
Vajinismusu yenmek için terapiden yardım almanız gerekir. Biz kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak bu terapide başarılı bir kliniğiz. Eğer mümkünse sürecin çift terapisi ile de desteklenmesi lazımdır.
Vajinismus olanlar ilişkiye girebilir mi?
Gerekli olan tedavinin sağlanmasının sonrasında vajinismusu olan kişilerin de sağlıklı bir cinsel hayatlarının olması mümkün olacaktır.
Vajinismus ne kadar sürede tedavi edilir?
Bu konuda net bir süre vermek mantıklı olmayacaktır. Kişilerin psikolojik durumlarına göre süre azalıp uzayabilmektedir. Ancak gerçekten de başarısı yüz güldüren ve kesin sonuç veren seansların ortalama süresi 3 seanstır. Çok dirençli hastalarda 5 seans kadar uzayabilmektedir.